2009. november 2., hétfő

Joghurtos currys pulykamell


A múlt heti No salty hírlevélben találtam az alábbi recept eredetijét. Rögtön felkeltette az érdeklődésemet, pedig nem nagyon kedvelem a curry ízét, viszont a joghurttal és ezzel a kekszes bundával nagyon kellemes végeredmény született.

Hozzávalók:

50 dkg pulykamell filé v. csirkemell
4 dl natúr joghurt
1 kk currypor
1 kk "őrült" gyömbér
3 gerezd fokhagyma
egy csipet só
20-30 dkg sós keksz, de én háztartási kekszet használtam, mert az volt itthon:))

A natúr joghurtba belekevertem a gyömbért és a curryt, majd belenyomtam a fokhagyma gerezdeket, sóztam. Jó alaposan összekevertem, majd beleforgattam a csíkokra vágott pulykamellet. 1 éjszakára hűtőbe tettem, hogy jól összeérjenek benne az ízek. A háztartási kekszet ledaráltam és ebben forgattam bele a joghurtos-currys pulykamellet, miután egy kicsit lecsöpögtettem róla a joghurt nagyját. Forró olajban aranybarnára sütöttem és rizzsel tálaltam.
A férjemnek és nekem nagyon ízlett, bár a kislányom csak fintorgott rá és nem fogyasztotta el, de úgy gondolom az ő ízlésvilágának az curry íze még elég erős. Érdekesség még, hogy rögtön melegen nem annyira ízlett, de amint a hús egy kicsit kihűlt sokkal finomabb lett.

3 megjegyzés:

Raindrop írta...

Drága Gabi!

Milyen az az őrült gyömbér? :DDD
Ki ne javítsd!!! Ez így nagyon poén! :DDD

Ez a panírt nem ismertem, kipróbálom majd. Joghurtos, csipszes, sör és palacsintatésztás, morzsás panírokat használtam már, ezt az édesebb kekszes változatot ellenben még nem. Remekül néz ki! :)

DebiGabi írta...

Raindrop,
Ba....s
Van egy kis alváshiányom, mert fél éjszaka aludtam. Alszom még.
Ráadásul nem is először rontottam el:)))

De kedvedért így hagyom:D

Raindrop írta...

Ezt az őrölt-őrült dolgot 10-ből 8-szor én is elcseszem, csak a visszaolvasásánál látom, hogy megint valamit megőrjítettem. :DDD