2009. november 20., péntek

Aszalt sárgabarackkal töltött csirkemell

Egy ideje rákaptam a tekercselt, töltött húsikra. Kedvelem az ilyen ételeket, mert nagyon sokféle módon el lehet készíteni a töltelékek variálásával, és véleményem szerint gyorsan megvan, tehát ideális egy hétköznapi munkával töltött dolgos nap utáni gyors vacsorához:)))

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
1/2 csomag aszalt sárgabarack
2-3 dkg vaj

A csirkemellet vékony szeletekre vágtam. Egy kicsit kiklopfoltam, megsóztam. Majd ráhelyeztem egy-egy szem aszalt sárbarackot, rátekertem a húst. Egy hőálló tálat kivajaztam, és szépen bepakoltam egymás mellé a husikat. Mindegyik hús tetejére tettem egy kis vajat. 180 fokos sütőben alufólia alatt sütöttem 20 percig, majd a fólia nélkül addig, amíg szép pirosra nem sült a hús. Sütés közben egyszer-kétszer átforgattam a húsikat, hogy egyformán átsüljenek.
Köretként ananász és krumplipüré került mellé.

4 megjegyzés:

Andi írta...

Nagyon guszta. Milyen egyszerű.....középen aszalt szilvás van? Vagy rosszul látom?

szepyke írta...

Látom már feliratozol szépen mindent. Hihetetlen, hogy hogy viszik a képeket. Most direkt figyelem, csak tegnap négyet töltöttek le...
Mondjuk, akkor nincs gond, ha magának tölti le valaki, és úgy teszi el a receptet, de amit Bea képeivel is csináltak, meg a Tiédel is... Pofátlanság.

DebiGabi írta...

Andi,
Jól látod:DD Imádom asztalt szilváva is.

DebiGabi írta...

Szepyke,
Pénteken megint találtam egy oldalt, ahol az én képem volt:(( De egyre jobban azt érzem, reménytelen megóvni a képeket, főként a régieket, mert mindent végigfeliratozni túl nagy munka lenne.
A Bea képeinek a lopása, na erre már szavakat sem talál az ember. A pofátlanság felsőfoka.