2009. október 29., csütörtök

Zabkorpás császárzsemlék


Nemrégiben Yasmine oldalán láttam gyönyörű szép császárzsemléket, ráadásul volt hozzá egy "oktató" videó is, ahol meg lehet tekinteni a technikáját. A hétvégén elkészítettük mi is. A mienk nem lett ugyan olyan szép, de azért császárzsemle jellege volt:)))
A tésztához a joghurtos zsemle receptjét használtam, minimális változtatással.

Tehát a hozzávalók:

100 ml olaj,
300 g natúr joghurt,
1 tojás + 1 a tetejére a kenéshez
1 tk só
45 dkg búzaliszt
1 csomag szárított élesztő
1 tk cukor
10 dkg zabkorpa
 
A hozzávalók szokás szerint mentek a kenyérsütőgépbe dagasztó programra:))) Mennyivel egyszerűbb így készíteni a pékáruk tésztáját. Utána édes gyermekem hathatós segítségével a Yasmine-nál látott módszer szerint megformáztuk a zsemléket, kisebb-nagyobb sikerrel. Van még mit javítani a technikánkon.
A tetejét megkentünk egy felvert tojással 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöttük.
Legközelebb kipróbáljuk egy másfajta tésztával, mert ez egy kicsit nekem "tömör" volt.

4 megjegyzés:

trinity írta...

Gabi, szép lett ez, ne panaszkodj, nagyon szép!!!!

Csibe írta...

Gabi, tényleg jól néznek ki, és biztosan nagyon finom!

szepyke írta...

Cserélgetjük a fejlécet, hogy ne találjunk ide??

Tudtad, hogy állítólag a marhák megismerik a kertkaput, de ha átfestik, akkor már nem...
Biztos, azért cserélgeted a fejlécet, hogy így is idetalálunk e...:))))

DebiGabi írta...

Trinity,
Oké. Nem panaszkodom. Értettem:D

Csibe,
Köszönöm. Tényleg finom volt:D

Szepyke,
A változatosság gyönyörködtet:)))