2009. október 20., kedd

Májkrém házilag, csirkemájból


Vasárnap kísérletezgető hangulatban voltam. Több újdonságot is készítettem. Mivel egész héten dolgoztam sajnos nem nagyon volt időm főzőcskézni. Maradt a délelőtt és délután, amikor alkothattam a konyhában, mert persze este újfent dolgoztam:(((((( 
A vasárnapi ebédünk volt a spenótos túrógombóc. Úgymond előételként készítettem csirkemájból májkrémet. Hmmm. Azt tudom mondani, hogy ez valami isteni finom lett, nem is tudom eddig miért nem készítettem:DDD

Hozzávalók:

30 dkg csirkemáj
1 fej hagyma
2 ek kacsazsír
5 dkg húsos szalonna
4-5 ek tej
1-2 ek mustár
só, fekete bors

A hagymát apróra vágtam és megdinszteltem a kacsazsíron, utána belekerült az apróra vágott húsos szalonna, amit szintén sütöttem egy picikét, majd jött az összevágott csirkemáj. Ezeket együtt megsütöttem, többször átkeverve, nehogy odakapjon, majd miután kicsit meghűlt hozzáadtam a tejet, mustárt, sóztam borsoztam és botmixerrel krémes állagúra mixeltem.
Legnagyobb boldogság ráadásul akkor ért, amikor édes leányzóm is jóízűen elfogyasztotta a májkrémes kenyeret és közölte velem: "Anya, ez jobb, mint a konzerves!!!"

Nincsenek megjegyzések: