2009. október 28., szerda

Gombával töltött csirkemell


A szombati Kedves Vendégeimnek készítettem ezt is.
Egy fej apróra vágott hagymát egy kevéske olajon megdinszeltem, majd megpirítottam a szintén apróra vágott gombát is. Sóztam, megszórtam egy nagyobb mennyiség fekete borssal és már készen is volt. Félretettem, amíg a csirkemellet is előkészítettem, amiket vékony szeletekre vágtam és kiklofoltam, sóztam. Ráhelyeztem egy kisebb mennyiséget a gombából, majd feltekercseltem. Egy kivajazott tepsibe raktam szépen egymás mellé a töltött pipimelleket. A tetejére került még vajacska, hogy ne legyen nagyon száraz a húsi.
180 fokos sütőben 30-40 percig sütöttem, amíg szép aranybarna nem lett a teteje. Sütés közben egyszer-kétszer meglocsoltam a vajas szószal, ami a hús alatt keletkezett.
Készült még pálinkában áztatott aszaltszilvával töltött csirkemell is, csak azt sajnos nem volt időm lefényképezni, mert pikk-pakk elfogyasztottuk, mert egy egészen kicsikét finom volt:D, és mire észbe kaptam, hogy meg kéne örökíteni elfogyta magát:)))

2 megjegyzés:

Yasmine írta...

Nagyon klassz, látványos, és gondolom fincsi is. A gombás íz amúgy is nagy kedvenc nálunk. :)
Szavaztam ám a női szakaszon... Voksom a jobb alsó, a dögös skót... Hmmm :DD

DebiGabi írta...

Yasmine,
Nálam is ő a favorite:DDD