2009. szeptember 17., csütörtök

Mézes-ketchupos csirke


Hozzávalók:

1/2 kg csirkecomb
3-4 kanál méz
3-4 ketchup
2-3 kanál olívaolaj


A mézet elkevertem a ketchuppal és az olívaolajjal, megsóztam. A csirkecombokról leszedem a bőrét, és levágtam a széleiről egy-egy nagy nagyobb darabot, a többi maradt a csonton (sütés után lerágcsáltuk róla:)) Az összes levágott húsit és a csontos részt is belepakolgattam a mézes ketchupba. Jól elkevertem benne, hogy mindenütt gondosan beborítsa a máz. Hagytam állni benne 1 órát, de lehet egy egész éjszakára is pácolni benne, nem fogja elrontani.
Utána egy tepsibe pakoltam az egészet. 180 fokos sütőben 20 percig alufólia alatt sütöttem, majd átforgattam és további fél órát sütöttem még, most már fólia nélkül. Köretnek hasábburgonyát süttötem, és finom saját eltevésű őszibarack- és almakompóttal tálaltam. Kicsi lányomnak nagyon ízlett és bevallom őszintén nekünk is a férjemmel, bár mi nagyon szeretjük a húsokat gyümölcsökkel.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Vizet is öntesz alá?

Névtelen írta...

Bocs a névtelenségért! Anikó vagyok, csak nincs google fiókom, nem is nagyon értek a géphez, de olvasom a blogodat és szerettem volna kérdezni!
Üdv.

DebiGabi írta...

Szia Anikó,
Nem öntöttem alá vizet. A ketchuppal, mézzel és az olajjal elég folyadék volt alatta.
Túl sütni nem szabad csak, mert a méz megéghet.
Gabi