2009. augusztus 1., szombat

Van egy "kevéske" almám

Ma délelőtt lementünk a Velencére a telekre, mert érik alma és nagy kár lenne érte, ha csak a földön vagy fán "rohadna" el. Hát nem akarom részletezni, hogy mekkorát, - már elnézést a kifejezésért - szívtunk az M7-es autápályán lefelé. Gondolom ebbe mások is beleszaladtak ma. Ha lépésben tudtunk haladni, az már nagy haladásnak számított... Majdnem két órába telt leérnünk a 42 km-es távon... Bár mi még állítólag szerencsésebbek voltunk, mert a sógornőmék már a Lágymányosi hídra sem tudtak felhajtani, inkább visszafordultak haza.
Lent leszedtünk egy nagyobb mennyiségű almát, idén nagyon sok almácskát hozott a fa szerencsére. Szép rétes alma, lédús, jóízű.
Délután korán hazaindultunk abban a reményben, hátha el tudjuk kerülni az újabb óriási tili-tolizást az autópályán. Viszonylag szerencsénk volt, mindössze egy helyen volt egy kis torlódás, amin elég hamar átértünk. Hazaérkezésünk után nekiálltam az almákból készíteni mindenfélét, mert sajnos túl sokáig nem lehet eltenni elég hamar romlani kezd.
Első körben készült almakrém leves, majd egy nagy-nagy bödön almaszósz, ami gyerekkorom óta egyik nagy kedvencem. De még mindig rengeteg alma maradt, de ezeket már csak holnap készülök eltenni lekvárnak, és gondoltam még sütök belőle valamilyen süteményt is, de mára elég volt a konyhából ebben a hőségben, na meg az almapucolásból is.

6 megjegyzés:

Csibe írta...

De jó neked, nálunk a jég a "hegyünkön" mindent elvert :(

DebiGabi írta...

Csibe,
Tavaly nem volt rajta szinte semmi, idén viszont rengeteg alma van a fán. Szerencsére megúszta a vihart.

szepyke írta...

Hát, ha ezt tudom...
Mi is ott kullogtunk a sorban lefelé...

Azon szórakoztunk a Zurammal, hogy lassan felesleges a gyorshajtásárt táblát kitenni, mert az átlagsebességünk nem érte el a 30-at sem...

Felfele ugyanez volt. Balaton átúszás volt tegnap, de akkor sem értem, mert mi olyan négy óra körül mentünk lefele, és álltunk be az "összefüggő kocsisorba".

DebiGabi írta...

Szepyke
Azt nem értettem én se, hogy amíg leértünk Velencéig, még egy félreállt autót sem láttunk, nem hogy balesetet, mitől állt akkor mégis az egész M7-es???
Bár mi délelőtt 10 felé mentünk.

szepyke írta...

Már akkor dugó volt?
Szerintem ettől a rohadt melegtől meghülyült mindenki. A 0-ás is állt egész nap,még este 9-kor is.
Lassan már a traktorok is feljöhetnek az autópályára, a 30-as tempót még ők is bírnák...

DebiGabi írta...

Hajaj:((
A 0-ás mi már jó ideje, csak ha nagyon muszáj akkor megyünk fel. Inkább az Egérúton szoktunk eljönni, arra még mindig jobb...
A traktoron nagyon jót nevettem:DD
Vizuális típus lévén előttem van, ahogy "száguldanak" az autópályáná:-)