2009. augusztus 24., hétfő

Francia kenyér

Az a jó, ha az ember kifesti a lakását, hogy utána muszáj mindent teljesen áttakarítani. Viszont a nagytakarítás alkalmából, rengeteg olyan dolog előkerül, amiről már szépen megfeledkezett az ember:D Így találtam rá egy régi-régi kenyérsütés című füzetecskémre, amiben az alábbi francia kenyér receptet találtam.

A hozzávalók:
3 dl langyos víz
3 dkg olvasztott vaj
2 dkg élesztő
2 kk méz
1 tk só
45 dkg liszt BL55-ös használtam

Az összes hozzávalót beletettem a kenyérsütőgép üstjébe, és dagasztás programmal szépen összedolgoztattam. Miután megkelt kiöntöttem az üstből és két hosszúkás rudat formáztam belőle, majd bevagdostam a tetejét, ami sajnos nem sikerült teljesen jól, valószínűleg egy kicsit jobban be kellett volna vágni még a tésztát, de ilyen lett. Pihentettem még egy fél órát, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem. Nagyon jó ízű és állagú kenyereket kaptam, ami még 2 nap múlva is ehető volt.

5 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Ez csak a korona a gyönyörű tiszta, frissen festett lakásra :-)

Szépségesek!

Limara írta...

Gyönyörűek a kenyerek! :))
Ha szép szétnyíló bevágást szeretnél, akkor inkább csak közvetlenül a sütőbe tevés előtt vágd be! Bocsánat, hogy beleszóltam! :)

DebiGabi írta...

Viki,
Köszönöm. Annyira örülök, hogy készen vagyunk vele.

Limara,
Ne hülyéskedj már!!! Köszönöm a jó tanácsot, hiszen ezekben Te vagy a Mester:DD

Hajnal írta...

Ma megcsináltam a kenyered,és nagyon finom lett,meg vagyok vele elégedve :-)Köszönöm a receptet!!
Még egy kenyér,amit biztos többször is elkészítek majd!!

DebiGabi írta...

Szia Hajnal,
Örülök, hogy ízlett:D
Köszike.