2009. augusztus 27., csütörtök

Bundáskenyér egy kicsit másképpen

Valamelyik este a tv paprikán elcsíptem egy műsor végét, ahol éppen bundáskenyeret készítettek, de nem teljesen a hagyományos módszerrel, hanem két szeletet volt összesütve. A műsor elejét nem láttam így nem tudom pontosan, hogy mi került a két szelet kenyérke közé. Így mentem a saját kis fejem után, gondoltam olyan nagyon extra dolog nem lehet közte:DD
Tehát fogtam egy-egy darab vékony szeletelt kenyeret. Az egyik felét megvajaztam, ráhelyeztem egy szelet sonkát és egy szelet sajtot. Rátettem a másik kenyeret, és így forgattam meg az előtte egy kevéske tejjel és sóval felvert tojásban, majd kisütöttem a forró olajban.
Elég laktató ez a fajta bundáskenyér, de végül is finom volt.

13 megjegyzés:

Katica fotói írta...

Ma bukkantam erre a blogra a paradicsomfőzés kapcsán és mivel kezdő ház-iszony vagyok és a fotók elvarázsoltak szerintem maradok és tanulok. :) Köszi!

Katica

DebiGabi írta...

Szia Katica,
Nagyon szépen köszönöm.
Nézelődjél nyugodtan, remélem találsz egy-két érdekes/hasznos dolgot:DD

ninca80 írta...

Szia!
Elég régóta olvaslak benneteket, de ez a reci elvarázsolt bennünket is!
Ki is próbáltam nyomban, mint sok más receptedet is,csak én nem toastkenyérből csináltam hanem simából és száraz szalámival,meg baconnel, mert az volt itthon.
A török csemege a párom egyik kedvence,el is "dugom" előle a blogodat, mert akárhányszor benéz állandóan azt kellene csinálnom.
A hamburgeredet külön köszönöm, az is a család egyik abszolút kedvence.
Szóval röviden,és tömören jó sok recit koppintottam már Tőled,és ha nem bánod továbbra is mindennapos olvasód maradnék!
Köszönöm:Niki

DebiGabi írta...

Szia Niki,
Egy picit zavarban vagyok...
Köszönöm.
Nekem külön öröm, hogy ilyen sok mindent elkészítettél már, és sikere is van:))
Remélem, a jövőben is találsz majd egy-két finomságot, amit érdemes lesz elkészíteni:DDD
Gabi

Katica fotói írta...

Viccelsz?? Tátott szájjal olvasok itt mindent, már kinyomtattam a tejes zsemlereceptet meg mittomén :) Most kaptam új sütőt és azóta feszt sütni főzni akarok, csak egy baj van, hogy eddig nem nagyon sütöttem semmit, meg főzni is max egy pörköltig jutottam el... nade majd most !!! : ))))

DebiGabi írta...

Katica,
Hajrá!!!
Bár ebben a melegben a sütés...

Daisy írta...

A kenyereket sütés előtt tejben kell megmártani, utána rátenni a sajtot és szalámit.Arra a felére, amit tejbe mártottál. Nem kell vajazni. Összerakod és tojásba forgatod. Csak egy kis tejről maradtál le. Nem láttam a TV-t, de én is sütök ilyet már néhány éve.

DebiGabi írta...

Daisy,
Köszike:DD

Csibe írta...

Ez is dejóóóó!!!!

szepyke írta...

Ezt nem az a néger szakács csinálta? A nevét nem tudom...A névmemóriám az aranyhaléval vetekszik...

DebiGabi írta...

Szepyke,
Nem ő volt, hanem az egyik magyar szakács "fiú":)
Aranyahalé????
:DDD

szepyke írta...

Igen, aranyhalé... Három másodperc múlva már semmire sem emlékszem. Ha telefonon beszélek valakivel. Megkér valamira, majd leteszi, és hopp, már el is felejtettem... Nagyon gáz. Tényleg! Mindig mindenkinek elmondom, hogy nekem csak e-mailt írjanak, ha kérnek valamit, mert különben a feledés homájába vész a dolog!:DD

DebiGabi írta...

:DDD