2009. június 2., kedd

Cseresznyés focaccica

Ezen a recepten már akkor megakadt a szemem, és erősen felkeltette az érdeklődésemet, amikor Limara oldalán találkoztam vele. Tegnap este miután hazaérkeztünk, gondoltam elkészítem, hiszen volt/van egy csomó cseresznyém.
Viszonylag egyszerűen és gyorsan megvolt, bár nekem a tésztája nem ízlett annyira, mint mondjuk egy sima pite tészta vagy a nagy kedvencem az egyensúly tészta, amit rögtön elkészítek, amint lesz hozzá friss meggyem:))
A tészta hozzávalói:
50 dkg liszt
1,5 dl víz
1,5 dl tej
2 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
2 dkg élesztő
1,5 teáskanál só
A tészta hozzávalóit jó alaposan összedolgoztam, majd félretettem pihenni. Kimagoztam 50 dkg cseresznyét és megszórtam 1-1 kanál barna- és kristálycukorral. Miután a tészta megkelt sütőpapírral bélelt tepsibe tuszkoltam/tettem és a kislányommal közösen belenyomkodtuk a cukros cseresznyéket. Limara eredeti receptje szerint ezután még keleszteni kellett volta, de én ezt a fázist kihagytam, ment rögtön a sütőbe 180 fokon 30 percig sütöttem. Ja és elfelejtettem a tetejét megkenni a vajjal. Kicsit (mégha csak kicsit:) szétszórt voltam tegnap este...
Miután kihűlt megszórtam porcukorral a tetejét.
Hát az uramnak nagyon-nagyon ízlett, leányzóm meg kieszegette belőle a cseriket és közölte velem, hogy a tészta annyira nem ízlik neki. Bár azt is hozzátenném, hogy a kedves "művésznőm" mostanság nem nagyon eszik semmit, csak egy-egy falatot ebből-abból, márha a fogára való, pedig eddig nem nagyon volt válogatós, szinte mindent megevett. Most ezen időszakát éli. Majd elmúlik. Remélem. Én megettem a saját részemet roppant jóízűen, talán a tésztánál az volt a furcsa, hogy nem édes.

Nincsenek megjegyzések: