2009. június 18., csütörtök

Almás gesztenyepüré

Kislányomnak tegnap volt a névnapja és desszertnek gesztenyepürét találtunk ki közösen e nagy nap alkalmából. /A gesztenyés desszerthez hozzátartozik az is, hogy nagyon jól nézett ki Szepyke mascapornes finomsága:))/ Sajnos nekem nem volt itthon mascarpone-m:(( Így maradt a saját verzióm, ahogy készíteni szoktam. Most is főztem hozzá egy pár szem almát (cukros, szegfűszeges vízben), amit miután kihűlt villával szétnyomkodtam és hozzákevertem a gesztenyemasszához.
Újdonságként tettem a tetejére rumos meggyet és a rumos meggy levével is meglocsoltam egy kicsit, amitől valami isteni jó íze lett a gesztenyének:))
A rumos meggyben - amit még tavaly tettem el - csak cukor és rum van, valamint a "beleérett" meggy szemek, plusz az, hogy egy éve áznak a rumban:DDD
Remélem idén is tudok szerezni egy kevéske meggyet, hogy lehessen eltenni belőle lekvárt és persze rumos meggyet.

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Hát, az Isten éltesse azt a gyermeket! És milyen szerencsés, hogy ilyen mamája van, ez nagyon jól hangzik, sőt, lehet, hogy bejelentkezem egy kanállal! :D
Cserébe fel tudok ajánlani egy kis dejós sütit... :DDD

Mat`amiT írta...

looks delicious

DebiGabi írta...

Szepyke
Köszke:DDD
Próbáld ki. Nekem egy picikét tömény a gesztenye, de így almával sokkal finomabb.