2009. május 19., kedd

Kalács csokis krémmel

A kalács tészta hozzávalói:
50 dkg liszt
7 dkg olvasztott vaj
3 dl tej
2 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő felfuttatva
1 csipet só
1 tojás a kalács kenéséhez
Az élesztőt felfuttatom egy kevés tejben, majd az összes hozzávalót nagyon alaposan összegyúrom. Én először fakanállal dolgozom meg a tésztát, majd a végén kézzel is, mert jelenleg szerelőnél van a jó kis konyhai robotgépem, amivel elkövettem annak idején, azt a hatalmas hibát, hogy olyat vásároltam, ami egyben van minden, nem külön-külön...:((
A tésztát félreteszem pihenni, közben elkészítem a csokis krémet, ami 15 dkg vajból 3 evőkanál porcukorból és 2 kanál kakaóporból áll, amiket jól összekeverek. Ezt a krémet nem túl édesre készítettem, de nagyon kellemes volt vele a kalács.
Miután a tészta már pihent legalább 1 órácskát 6 db cipóra szedtem szét, amiket egyenként kinyújtottam téglalap formára, majd megkentem a csokis krémmel, utána pedig feltekertem mindegyiket. Így lett 3-3 hengerem, amiket befontam /ami még mindig nem az erősségem:)/, tehát 2 kalács készült ebből a mennyiségből. Elhelyeztem őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben és megkentem a felvert tojással. Még egy negyed órát pihentettem őket, utána sütőben készre sütöttem.
A csokis krém egy kicsit most is kifolyt mint a lenti képen látható is, de nem olyan mértékben mint az első kísérletem során, amikor szinte úszott a kalács a csokikrémben...
Külön köszönöm a jó tanácsokat Csibe-nek:)))

6 megjegyzés:

Csibe írta...

Gusztaaa! ...hmmm, nagyon megenném! Örülök, hogy segíthettem ;)

DebiGabi írta...

Köszike:)))

Csakugy:) írta...

hm...annyira jól néz ki hogy ma én is elkészítem:)nagyon megkívántam:) köszönöm a receptet:)

DebiGabi írta...

Nagyon szívesen:))))

Csakugy:) írta...

Isteni finom lett a kalács:)
Ha a család hazaér azt hiszem 1perc alatt el fog fogyni:)
Még egyszer köszönöm:)

DebiGabi írta...

Örülök, hogy ízlett!
Remélem találsz még más finomságot is:D