2009. május 14., csütörtök

Fasírt

Évek óta rendszeresen vásárolok az auchanban, különösen kedvelem a vegyes marha-sertés féle darált húsijukat. Sajnos az utóbbi időben elég sokat romlott minősége, de még mindig ez a legehetőbb számomra, mint darált hús.
A fasírthoz 60 dkg-ot használtam fel, amihez hozzáadtam 1 tojást, 3 db áztatott kiflit, amik megmaradtak pár napja, és már igencsak kopogósak voltak:)) sót, fekete borsot, piros paprikát, egy csipetnyi őrült köményt és 3 gerezd átnyomott fokhagymát. Az összes hozzávaló alaposan összekevertem és "szétnyomott" gombócokat formáltam belőlük, amiket zsemle morzsában megforgattam és olajban kisütöttem.
**********************
A mai napom rendesen felborult. Bementem reggel dolgozni és fél 10-kor hívtak a kislányom óvodájából, hogy a csajszikám rosszul van, menjek érte, mert fáj a hasa és hányingere van. Összekapkodtam magam és rohantam vissza érte, majd hazajöttünk.
Most itthon pihengetünk, a manófalvi falfehér, láza nincs, de folyamatosan fájlalja a hasát. Főztem neki egy bődön teát, és most várunk, hogy mi lesz....
És amilyen szerencsés vagyok, estére még mehetek vissza dolgozni, mert ügyeletes vagyok:((

Nincsenek megjegyzések: