2009. április 3., péntek

Svédgomba

Nagyon szeretem a gombát minden féle formában elkészítve rántva, töltött gomba formában, pörköltnek és persze svédgombaként. Tegnap vettem a piacon 1 kg gombát, amit először "meghámoztam", majd felkockáztam. 1 fej hagymát megdinszteltem egy kis olajon, majd ráöntöttem a feldarabolt gombákat. Kicsit átforgattam az olajos hagymán, majd amikor már engedett egy kis levet 2-3 kanál pirospaprikát szórtam rá, sóztam, és elég sok feketeborsot tettem még rá, mert a svédgomba enyhén csípősen finom, bár én nem szeretem az erős, csípős ételeket, de ez tényleg így finom. Öntöttem még alá egy kis vizet, beletettem 4-5 babérlevelet, majd megfőztem az egészet. Ha a gombák megfőttek (kb. 30 perc alatt) levettem a tűzről és leszedtem a felesleges levet, nem az egészet egy kevés maradjon. Belenyomkodtam annyi ketchupot, amitől egy jó sűrű masszaszerű lett a leve, még egy egész citrom levét is beletettem és jól összekevertem. 1-2 óra hűtés után fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések: