2009. április 22., szerda

Rakott savanyú káposzta

1 kg vecsési savanyú káposztát egy kicsit összevágtam, majd a saját levében és plusz hozzáadott vízzel egy kicsit előfőztem. 1 fej hagymát jó apróra vágás után olajon megdinszteltem és hozzáadtam a 60 dkg darált húst, ami marha- és sertéshús vegyesen. A darált húst a hagymával alaposan megsütöttem sóztam, borsoztam. Amint szépen megsült a húsi szórok rá egy kevéske pirospaprikát, éppen csak a színe miatt. A fenti képen látszik, hogy most egy kicsit megborult a pirospaprika, azért olyan narancssárgás az alsó réteg káposzta, de az ízét nem rontotta el, és így még "designesebb":)) 40 dkg riszt megpirítottam olajon, majd felöntöttem kétszer annyi vízzel. Egyszer megkevertem sóztam, majd készre főztem.
Egy tepsit kiolajoztam, majd beletettem a leszűrt savanyú káposzta felét az aljára. Erre jött a rizs fele, majd a darált hús, utána a rizs másik fele és végül a káposzta maradéka. A tetejére rákenegettem 1 nagy doboz tejfölt, és legvégül pár szelet bacon szalonnát. 180 fokos sütőben 45 percig sütögettem.


Nincsenek megjegyzések: