2009. április 21., kedd

Isteni finom marhahús leves

A marhahús leves. Nemes egyszerűséggel imádom. Szeretem a leveseket, de ez a kedvencem. Nagyon finom csirke szárnyból is, de marhahúsból.... A legjobb! Amikor a kislányom született és a kórházban voltunk két hétig, Anyukám kérdezte, hogy mit hozzon be nekem, én semmi mást nem kívántam csak a húslevest. Kaptam is jó sokat:-) /lehet, hogy a Lalu is ezért imádja a leveseket...:)))/
Én így készítem.
Vettem velős csontos marhahúsit, amit feltettem vízbe főni. Amikor elkezdett habosodni a teteje gondosan leszedegettem a habot, addig amíg volt rajta, hogy szép tiszta legyen a leves. Utána 2 órán át nagyon kis lángon főzőcskéztem a húsikat. Közben elmentünk egy jó nagyot biciklizni:)))
Sárga répát, fehér répát gondosan megpucoltam, majd feldaraboltam, beletettem a húsos lébe a zöldségeket. Kapott még 1 fej vöröshagymát héjastól, 2 gerezd fokhagymát, egy nagy csomag petrezselyem zöldet, két leves kockát, egy picike sót és színes borsot. Zellert és karalábét elfelejtettem venni, így ezek most nem kerültek bele... Utána megint főztem egy jó órácskát, majd beletettem a szintén megtisztított karfiolokat, majd készre főztem, de továbbra is kis lángon. Mivel sikerült egy kicsit elsóznom a levest beletettem két szem meghámozott krumplit, amitől szerencsére nem maradt sós a leves, és végül is finom benne a krumpli is.
Ez a 100. bejegyzésem...:)))

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Ez pont a legjobb volt a 100. bejegyzésnek!!!!

Gyönyörű színe van!:)