2009. április 30., csütörtök

Fűszernövények a konyha ablakomban

Ő a bazsalikom. Magról neveltük Anyukámmal közösen. Most már ilyen szép nagyra megnőttek, ezért ki mertem már ültetni a konyha ablak ládáiba.


Ez pedig a citromfű. Sajnos ezt nem magról neveltük, hanem cserepesen vásároltam, de lehet, hogy jövőre megpróbálom magról, ha kapok valahol.


És így néznek ki ténylegesen. Bazsalikom mellett ültetve van még oregáno, de az még egyelőre nem kelt ki, remélem nemsokára ők is kibújnak. A citromfű mellé szeretnék még majorannát, de sajna sem mag formában, sem pedig palántában nem sikerült eddig beszereznem, pedig már több helyen is kerestem...
Mivel lakásban élünk és nincs kertecskék:(, csak balkon ládában vannak fűszernövénykéim, meg egy pár darab Anyunál a kis kertünkben.

8 megjegyzés:

huAnita írta...

Szia! A Ferenc körúton a metróállomástól nem messze a Mester utca irányában bal oldalon van egy jó bolt, ahol mindenféle magok kaphatók. Mint pl. citromfű, majoranna, pár hete én is ott vásároltam :)

Debigabi írta...

Szia huAnita! Köszönöm szépen az infot. A jövő héten beugrom oda mindenképpen. Ráadásul arra járok nap mint nap dolgozni:)))

Legyél te is konyhatündér! írta...

Szia! Én baumax kertrészlegén vettem majoránna és citromfű magot is. De majorannát érdemes palántában venni (New Garden kertészetekben lehet kapni, ha nem most majd egy pár hét múlva), mert nagyon lassan nő meg, kb, jövőre lenne belőle használható növény! Hajrá!!!

Mian írta...

Nagyon szépek a növénykéid! :) Nálam is bújkálnak már rendesen a kis hajtások. Tényleg jobb izü az étel, ha friss zöldek kerülnek bele. Az meg plusz boldogság, ha saját "nevelésü" minden :)

Fruzska írta...

Szia a citromfű meg fog maradni, sőt ha kint hagyod átéli a telet. Nekem már lassan hatalmas bokrom lesz, pedig tavaly vettem cserépben, és télen kinn maradt. Betakarta a hó és most meg ez a növénykém kelt ki legelőször. Hozok róla képet, nézd majd meg. Szia.

Debigabi írta...

Szia Mian!
Köszike:-) Én is ízűk miatt kezdtem ültetgeni, ráadásul még szépek is az ablakban. Egész más íze van tőle az ételeknek tényleg:)

Debigabi írta...

Szia Fruzska,
Majd benézek hozzád. Esetleg a citromfű szörp receptet is felteszed majd?? Kíváncsi lennék rá, hogy készíted.

KataKonyha írta...

Csatlakozom Konyhatündér megjegyzéséhez; a majorannám, amit több héttel ezelőtt vetettem, még mindig nagyon messze van attól, hogy ültethető legyen, és sajnos a rozmaring is, úgyhogy veszek majd "készen" és kiültetem.