2009. április 13., hétfő

Az idei első bográcsozás


Az idei első kerti főzőcskézésre a párom és a barátaink névnapja alkalmából került sor, de főként, hogy együtt legyünk mind a barátainkkal, mind a kedves családtagjainkkal. Szeretünk a szabadban főzni/sütni/alkotni, és szerencsére Anyunál a kertben van erre lehetőségünk. A bográcsban készült gulyás, vagy bármi másnak az íze meg se közelíti, amit az ember a saját konyhájában főz.
Ezen gulyás elkészítéséhez felhasználtunk 1,5 kg lapockát, 1 kg sárgarépát, 2 szál fehérrépát, 1 kg krumplit, 6 fej hagymát, 1/2 kg tarhonyát, fűszereket gulyáskrém, só, bors, őrült kömény, pirospaprika, egy kanál mustár. Rengeteg jókedvet, nevetést. Valamint némi alkohol is elfogyott a kevergetés közben az urak részéről:)) Mivel nálunk főként a férfiak készítik a kerti táplálékokat, én szinte csak a hozzávalókat készítem elő hozzá, esetleg bele-bele kóstolók a készülő ételbe, hogy milyen ízű, de valójában a fiúk főznek. A mostani gulyás is hibátlan lett, mindenki jóízűen táplálkozott belőle:)))

Nincsenek megjegyzések: