2009. március 17., kedd

Zöldséges rizses hús

A rizst olajon megpirítom, kétszeres vízmennyiséggel felöntöm, majd megfőzöm. Gombákat (kb. 30 dkg) megpucolás után, hagymával szintén jó alaposan megpiritom, úgy hogy a hagyma egész barnás színű legyen. Két zacskó Findus garden mix zöldségkeveréket (bébirépa, zöldborsó, karfiol) egy wokban megpárolom. Ez a zöldségkeverék nagyon jó ízű, mert van rajta valamilyen fűszervaj, amitől fantasztikusan jó íze van. Közben a csirkecombokat nagyon sok hagymás alapon megfőzöm, vagyis tulajdonképpen paprikás csirkét készítek a csirkebombokból. Ha a húsik már szinte leválnak a csontról, tehát jó alaposan szétfőtt, készen van. Leszedem a csontról a húsikat, félreteszem a bőrkéket is, - mert mi nem eszük meg, amit tudom, hogy sokan imádnak, de bocsika nálunk a kukában végzi:))) apró darabokra vagdosom és egy nagy tálba teszem, hozzáadom a gombát, a rizst, a párolt zöldségeket, valamint több merőkanállal a paprikáscsirke levéből. Jól összekeverem, és kész is.

Nincsenek megjegyzések: