2009. március 8., vasárnap

Töltött csirkemell


A csirkemelleket vékony szeletekre vágom és egy kicsit kiklofom, sózom. A töltelékhez egy fej hagymát apróra vágás után olajon megdinsztelek, hozzáadom a szintén apróra vágott gombát, egy kicsit sütöm még, majd leveszem a tűzről. Pár szelet száraz kenyeret vízbe beáztatok, kifacsart állapotban hozzáadom a hagymás gombához, valamint 2-3 evőkanál tejfölt, 1 egész tojást, apróra vágott petrezselyemet és 2-3 kanál prézlit, ezeket mind nagyon jól összekeverem. Egy tepsit kivajazok. A hússzeletek közé teszem a tölteléket, majd bepakolom őket egymás mellé jó szorosan a tepsibe. Mindegyik hús tetejére teszek még egy-egy falatnyi vajat, majd fólia alatt legalább 3/4 órán át párolom a sütőben. A fólia levétele után megpirítom a tetejét és már lehet is fogyasztani.
Most készítettem először ilyet, de nem marad belőle semmi, tehát valószínűleg annyira nem lett rossz:)))

Nincsenek megjegyzések: