2009. március 22., vasárnap

Meggylekváros kalácska



Meggylekváros kalácska

Hozzávalók:
50 dkg liszt
6 dkg porcukor
1 tojás + 1 tojás a kenéshez
5 dkg olvasztott vaj
1 csomag vaniliás cukor
3 dkg élesztő
egy csipet só
kb. 1 deci tej az élesztő felfuttatásához

Máz a tetején:
2 citrom leve,
10-15 dkg porcukor

A lisztet összekevertem a porcukorral és a vaniliás cukorral, majd beletettem a tojást és a felfuttatott élesztőt, olvasztott vajat. Jó alaposan összedolgoztam és félretettem pihenni 1 órára. Kivajazott tortafomában nyomkodtam, majd egy nagyobb és egy kisebb kört csináltam a tésztába, amibe igyekeztem betölteni a meggylekvárt, kisebb-nagyobb sikerrel, majd megkentem tojással a tetejét. Ezután megint félretettem pihenni. Miután megkelt a kétszeresére, 180 fokos sütőben fél óra alatt megsütöttem. Amíg sült a kalács, a két citrom levét összekevertem a porcukorral és miután kivetem a sütőből a kalácsot a tetejére csurgattam.
Bevallom őszintén a recept eredetijével Limara pékségében találkoztam, és nagyon felkeltette az érdeklődésemet, ezért muszáj volt nekem is elkészítenem. Ezt itt fent még tegnap sütöttem, de akkor sikere volt, hogy most dagadozik a következő adag:))) Kedves Limara, köszönöm a receptet!!!!

Nincsenek megjegyzések: