2009. március 12., csütörtök

Gyümölcs leves



Először a meggyet - ilyenkor a nyáron lefagyasztottat - felteszem egy szegfűszeges, gyömbéres, cukros vízben főni. Közben megpucolok 4-5 db almát, citromos vízbe teszem, hogy ne barnuljanak be, majd felkockázom. Ha felforrt a meggyes víz és a meggyecskék már a tetején úszkálnak, hozzáteszem az almakockákat, majd 1 nagy konzerv őszibarackot, - nyáron ebből is frisset használok, de sajnos most nincs:(( - szintén felkockázok és ezt is hozzáadom a többi gyümölcshöz. Közben 2 csomag vaniliás főzőpudingot elkeverek kb. 1 dl tejjel, amivel besűrítem a levest. 1 egész citromot felkarikázok belerakogatom a levesbe, azután miután a pudingot hozzákevertem. Felforralom folyamatos kevergetéssel, egy pár percig főzöm még és kész is a leveske, utána lehet hűtögetni, mert csak igazán hidegen finom.
Nyáron szinte minden héten készítek, mert a drága uracskámnak ez az egyik kedvence:)))

Nincsenek megjegyzések: