2009. március 8., vasárnap

Fantás-túrós


Tészta:
6 tojás
6 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
6 evőkanál kristálycukor
1 dl olaj
Krém:
30 dkg margarin
50 dkg túró
30 dkg porcukor
1 citrom héja és leve is
Máz:
7,5 dlg szénsavas üdítő (cola, narancs, málna)
2 csomag vaniliás puding
2 evőkanál krisztálycukor
Tészta: A tojássárgákat kikeverem a cukorral, hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót és az olajat. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd ezt is óvatosan hozzákeverem a tésztához. Kivajazott, lisztezett tepsiben 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm. Ha megsült félreteszem hűlni.
Krém: A margarint a porcukorral és a citromhéjával, levével habosra keverem, majd hozzáadom a túrót és még jól összedolgozom. Rákenem a kihűlt tortalapra.
Máz: A pudingot és a cukrot elkeverem a 7,5 dl Fanta narancssal, majd lassan felfőzöm, addig amíg berűsűsödik. Utána hagyom jól kihűlni, majd egyenletesen elsimítom a túrós krém tetején. sajnos a máz hajlamos elfolyni, így érdemes megvárni, amíg szinte már teljesen megdermedt.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Régen ismertem ezt a sütit, és csináltam is, de elfelejtettem, hogy hogy kell és elvesztettem a receptjét! Szóval kösziii!