2009. március 1., vasárnap

Citromhab

Hozzávalók:

1 csomag zselatin
4 evőkanál víz
2 tojássárgája
2 dl natúr joghurt
5 dkg cukor
25 dkg Mascarpone, amibe belereszelek 1 citrom héját és kevéske levet is hozzányomok, tulajdonképpen ettől lesz citromos az egész:)))
2 dl tejszín
3-4 dkg pirított mandula
A tojássárgáját jó alaposan elkeverem a cukorral, majd hozzáadom a joghurtot és a citromos Mascarpone-t. A zselatint feloldom 4 evőkanál vízben és lassú tűzön felolvasztom, majd belekeverem a masszába. A tejszínt kemény habbá verem, majd ezt is hozzáadom a masszához. Tálkákba öntöm - bár momentám én boros poharakba töltöttem, mert rájöttem, hogy olyan desszertes tálkám, aminek ez jó lenne nincs -, majd hűtőbe teszem kocsonyásodni. A mandulát apróra vágom egy teflon edényben megpirítom és tálalás előtt a citromhab tetejére szórom.

Nincsenek megjegyzések: