2009. február 2., hétfő

Sajtszalámi



Hozzávalók
30 dkg EDAMI sajt, melyet forró vízbe teszünk benne hagyjuk 30 percig majd kinyújtjuk jó vékonyra. Egy vastagabb sávban rákenjük a fehér krémet, utána elhelyezzük rajta a gépsonka szeleteket,majd egy vékony csíkban rákenjük a sárga krémet is. Óvatosan feltekerjük, - ez kb. 2 és fél rúd - folpackba vagy alufóliába csomagoljuk majd hűtőbe tesszük. Ha kellően kihűlt lehet szépen szeletelni.
Fehér krém
4 főtt tojás fehérje apróra vágva
15 dkg vaj
1 doboz Mackó sajt
újhagyma, vagy snidling ízlés szerint
só, bors, petrezsem
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.

Sárga krém
4 tojás sárgája
10 dkg vaj
só, bors, mustár
Ezeket is összekeverjük alaposan.
25 dkg gépsonka




2 megjegyzés:

Kri írta...

Na ezt kipróbálom húsvétra! köszi

DebiGabi írta...

Kri,
Mesélj, majd hogy ízlett nektek!!!