2009. február 18., szerda

Pita és gyros


A Pita receptje
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 dl víz
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor

A összes hozzávalót jól összedolgozom, hogy egy könnyű tésztát kapjak. Hagyom legalább 1 órát pihenni, hogy jól meg tudjon kelni, lehetőség szerint melegebb helyen. Ha megkelt a tészta 4-6 darabra (ki mennyit és mekkorát szeretne készíteni) osztom és még egy picit pihentetem, utána kinyújtom őket és 220 fokos sütőben 5-6 perc alatt megsütöm. Én a pizzasütő lapomra tettem őket egyesével, de mivel hamar megsülnek nem volt túl hosszadalmas a sütögetés. Az eredeti recept azt ajánlja, hogy a rácson süssük, de nekem valahogy nagyon lelogtak, és eldormálódtak:(

Ez a fehérlisztes változa, ami nekem jobban ízlett, mint a másik verzió:
Ez pedig a Graham lisztettel készített.
A férjemuramnak kimondottan ez ízlett jobban:)))))

Nincsenek megjegyzések: