2009. február 4., szerda

Krumpligombóc ilyen-olyan szósszal

A krumpligombócok
A krumplikat megfőzöm héjában, majd miután kihűltek meghámozom őket. Jó alaposan összetöröm/nyomom liszttel és egy kis sóval összegyúrom tésztává, addig amíg nem ragad. Apróbb gombócokat készítek belőle, bár a vége felé egyre nagyobbak lettek, mikor már nagyon kezdtem unni őket:))). Forró lobogó vízben kifőzöm.

A paradicsomos szósz
Hagymát megdinsztelem, adok hozzá 3 gerezd fokhagymát, majd felöntöm sűrített paradicsommal, ami sajnos már nem sajátkészítésű, hanem bolti dobozos:((( Sózom, borsozom és adok hozzá még egy kis pizza fűszerkeveréket. Felforralom, majd egy pár percig még főzöm, utána mehetnek a kifőzött gombócokra, a tetejére ízlés szerint sajtot lehet tenni, ma este én még sütöttem hozzá egy kis virslit is.



A sajtos szósz
Hagymát és fokhagymát megpiritok olajon, teszek hozzá egy kis csirkemellsonkát, mert az volt ma itthon, de szerintem szinte bármilyen húsféleséget lehet hozzá tenni, de még húsi nélkül is finom, ezt is megsütöm egy kicsit, borsozom. Adok hozzá egy kis lisztet sűrítés gyanánt, majd felöntöm tejszínnel és szórok bele sok-sok reszelt sajtot. Miután jól besűrűsödött kész is van. Rá a gombóckákra, utána jó étvágyat.




Nincsenek megjegyzések: