2009. február 22., vasárnap

Joghurtos torta



Joghurtos hozzávalók:
1 nagy doboz natúr joghurt
3 dl tejszín
1 csomag zselatin
2-3 kanál cukor
sok-sok gyümölcs

Az elkészítés:
A joghurtot és a tejszínt a cukorral egy lábasban alaposan összekeverem, majd beleteszem a zselatint is. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett felforralom, majd leveszem a tűzről beleteszem a gyümölcsöket (nyáron nagyon finom friss gyümölcsökből, most sajnos inkább konzerv és mirelite gyümiket használtam), mivel a gyümölcsök elég hamar elhűtik utána rögtön formába öntöm. 3-4 óra kell neki hűtőben, hogy megszilárduljon, utána lehet szeletelni.
Ízlés szerint olyan gyümölcsöket lehet beletenni, ki mit szeret. Én ananászt, banánt, epret, őszibarackot és mandarint használtam most, de nagyon jó egyfajta gyümölcsből is.

Nincsenek megjegyzések: