2009. február 13., péntek

Csirkefalatok citromszósszal

A csirkemellet csíkokra vágom, besózom. Megforgatom először lisztben, majd tojásban, utána ismét lisztben, majd forró olajban kisütöm őket.

A citromszósz
Kifacsarok 2 citrom levét, amit kb. 0,75 l vízben és két-három kanál cukorral felforralok. Addig, amíg felforr, beleszoktam tenni egy fél citromot héjastul, mert jó ízt ad neki, (de sűrítés előtt kiveszem belőle). Ha felforrt a szirup 1 dl vízben elkeverek 3 kanál étkezési keményítőt, és hozzáöntöm/keverem a citromhoz. Még egy kicsit főzöm és kész is a szósz.
Mi főtt rizzsel szoktuk enni, de nagyon finom krumplipürével is.
Ezt a fényképet a kiscsajszikám készítette a saját vacsijáról ma este:)))

1 megjegyzés:

Rozoga írta...

Nem szeretem a képeidet! Az első két kép után elkezd korogni a gyomrom, az utolsó után irány a hűtő! De ott véletlen sincsenek ilyen guszta kaják, marad a rántotta!