2009. február 6., péntek

Az első zsemfeleim



Tejes zsemle

50 dkg fehérliszt
3 dkg élesztő
2,5 dl tej
5 dkg margarin (olvasztott)
1 tojás
kicsi só
A hozzávalókat betettem a kenyérsütőgépbe és dagasztás programmal összedolgoztattam (azért így egy kicsit egyszerűbb, de könnyedén össze lehet dolgozni kézzel is). Miután kellőképpen megkelt, elkészítettem - kisebb-nagyobb sikerrel - a zsemleformákat, (némelyiknek tényleg zsemle kinézete lett), tepsire helyzetem őket és még hagytam, hogy egy kicsit dagadozzanak. Miután kellő méretűek lettek a tetejüket tojással kentem meg. 5 percig 220 fokon sütöttem, majd még 10 percet 180 fokon. Finomak lettek, nem azt abolti fajta, amibe beleharap az ember és fele levegő. Köszönöm Zsófi a receptet.




Nincsenek megjegyzések: