2009. január 23., péntek

"Hideg" lángos




Hideglángos recept:
0,5 kg liszt
1 db tojás
2 doboz kefír
3 dkg élesztő
tej az élesztő felfuttatásához
pici cukor az élesztőhöz
1 púpos kanál só
Az élesztőt felfutattom a tejben. Utána az összes hozzávalót alaposan összekeverem egy nagy tálban. A tetejét megszórom egy kis liszttel utána legalább 1 éjszakára hűtőbe teszem. Érdemes olyan tálba tenni az egészet, aminek van teteje, és van akkora, hogy elférjen benne a tészta, mert kb. a kétszeresére kel meg. Akár 1 hétig is eltartható hűtőben, főként ha nem akarjuk egyszerre megcsinálni az egészet.
Miután kisütöttem a lángoskákat, ki ahogy szereti úgy ízesíti magának. Nálunk főként sajtos-tejfölös formában fogy, de isteni fokhagymásan is. Azért szeretem ezt a fajta lángost, mert sokkal könnyebb, nem olyan telt, nehéz az íze, mint a hagyományos lángosnak.


Nincsenek megjegyzések: