2009. január 20., kedd

Aszaltszilvás csirke


A csirkemellett jól kilopfolom, - ez milyen hülye szó:))), már bocsánat - sózom, borsozom. Az aszaltszilvákat az ananász levében egy kicsit beáztatom. Ráteszek a húsira aszaltszilvát, kicsit tekerek rajta, majd megint egy réteget, ezt addig amíg van a húsból. Túl sok azért nem lesz belőle, márcsak a csirkemell mérete miatt is. Ezután kivajazott tepsibe teszem egymás mellé őket, és a tetejükre is teszek egy kis vajacskát. Lefedem alufóliával és így párolom kb. 30-40 percet, majd leszedem róla az alufóliát és megpíritom a tetejét. Ha szép színe van kiveszem a sütőből, miután egy kicsit meghűlt lehet szeletelni, tálalni őket. Mi krumplipürével ettük, mert édes pici leányzóm nagyon szereti a krumplipürécskét.

Nincsenek megjegyzések: